Arjen beter leren kennen

Arjen is genetisch besmet met het autovirus. Al op jonge leeftijd was hij in de auto van pa te vinden. Hij was ook erg nieuwsgierig hoe dingen werken. Een nieuwe wekker, die moest eerst uit elkaar om te kijken wat er in zit. Gelukkig bestaat er zoiets als lego en daar was hij uren zoet mee. Tot het moment dat hij voor het eerst op een klein crossbrommertje reed. Arjen was verkocht en alles met een motor was in zijn buurt niet veilig... Gelukkig was het in die tijd nog erg rustig in Friesland en zijn er geen zware ongelukken gebeurd.

Ook is Arjen actie- en klantgericht, behulpzaam, enthousiast, innovatief, ondernemend en altijd positief. Eenmaal met een diploma van de HTS-autotechniek op zak, een baan bij een auto importeur en het avontuur kon beginnen. Tot er in 1995 een nieuw merk naar Nederland kwam, daar was hij als de kippen bij. Vanuit het niets de meest klantgerichte Aftersales afdeling opbouwen, dat was zijn doel.

Arjen kijkt wat anders tegen dingen aan. Altijd vanuit de ogen van de klant. Hij is een mensenmens, sfeergevoelig en kan zich daardoor gemakkelijk in een ander verplaatsen. En ook op de automotive heeft Arjen een eigen kijk: De mobiliteitsbehoefte zit zo vastgebakken in de mens en de invulling daarvan met bijvoorbeeld een auto, zorgt voor een vrijheidsgevoel. En hoe gek hij nog steeds van auto's is, de auto is slechts een middel om in die mobiliteitsbehoefte te voorzien. De mens en het belang van mobiliteit en vrijheid staan voor hem centraal. Dat is wat Arjen het klantgericht ondernemen noemt. Wat goed is voor de klant, is goed voor je mensen en is goed voor je bedrijf. Altijd vanuit een Win/Win gedachte.

Arjen zelf aan het woord (doet hij graag...)

Iemand noemde mij eens technisch nieuwsgierig. Ik wil inderdaad graag weten hoe dingen werken. Eerst concentreerde dit zich op de techniek en al snel ging de mens mij enorm interesseren. Iedere kans die voorbij kwam om mij hierin te verdiepen, heb ik aangegrepen. Of het nu persoonlijke ontwikkeltrajecten, teamontwikkelingstrajecten of management trainingen waren, ik was er als de kippen bij. Ik moet kunnen bouwen, verbeteren, mensen ontwikkelen en bezig zijn. Deze eigenschap heeft mij in het zakenleven ver gebracht. Maar toen mijn toenmalige werkgever een leiderschapstraject startte en ik hiervoor de training mocht geven voor de Benelux directie, herinnerde ik mij een belofte aan mezelf tijdens mijn studie: Dit is wat ik wil want hier komt mijn kennis, ervaring, creativiteit en passie samen. Enige tijd later heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn Training, Coaching en Advies onderneming gestart. 

En hoe is Arjen thuis? 

Hij is in 1995 getrouwd met Sharita, de vrouw die vanaf de eerste kennismaking zijn hart stal. Ze hebben elkaar leren kennen bij de importeur van Subaru, een echt autokoppeltje dus. Het gezin bestaat verder uit Duppie en Brucer, twee vrolijke Havanezers. Al jaren wonen ze heel prettig in Alphen aan den Rijn. Midden in de randstad en toch nog in de buurt van het platte land. Arjen is en blijft een geboren Fries tenslotte. En Sharita, geboren Amsterdamse en opgegroeid in West-Friesland voelt zich er ook heerlijk. Ze werkt bij een tandtechnisch bedrijf omdat ze iedereen net zo'n mooie mooie lach gunt als die van haar. En eenmaal thuis kan ze enorm genieten van een spannend boek, altijd met de Havanezers dicht in de buurt.