VER mysteryshop onderzoek 2020: ‘Advisering elektrisch rijden kan beter’

De Meteorologische lente begon en meteen publiceerde de Vereniging Elektrische Rijders (VER) gisteren de uitkomsten van het mysteryshopper onderzoek. Dit onderzoek geeft het antwoord op de vraag: hoe goed is het advies op het gebied van elektrisch rijden van autobedrijven en leasemaatschappijen.

Het zonnige nieuws is dat er steeds meer kwalitatief goed tot uitstekend advies wordt gegeven over Elektrisch rijden door de professionals bij de autobedrijven. Het best scoren de merkdealers. De donkere wolk is dat het grootste deel van de bezochte bedrijven het niveau “goed” niet haalt. Dit is een potentieel gevaar voor je reputatie als bedrijf als je het negatief wilt uitleggen en een prachtig verbeteringspotentieel voor de ras-optimisten. Als u me een beetje kent, weet u tot welke categorie ik behoor….

Leasemaatschappijen hebben een nog groter verbeteringspotentieel. In nog geen derde van de gevallen wordt hier het niveau “goed” behaald. Elektrische auto’s worden nog steeds veelal zakelijk ingezet. Ik had daarom verwacht dat juist bij leasemaatschappijen de kennis van elektrische auto’s inmiddels wel is ingeburgerd. En daarmee betrap ik me op twee dingen: nooit aannames doen en ook de inburgering van elektrische voertuigen is nog niet zo simpel getuige de EV taalachterstand bij Leasemaatschappijen.

Hoe zouden we over 20 jaar naar dit onderzoek kijken? “Had ik maar” of “blij dat ik er op tijd bij was”.

Wil je bij de laatste categorie horen, en dat wil je, neem dan contact met me op. Dat kan via arjen@later.academy of kijk op de website www.ev-academy.nl. Dan zorgen wij ervoor dat je opgeladen wordt voor de toekomst en ze bij het volgende VER onderzoek voor jou een supercategorie moeten maken.  Mag